dimarts, d’agost 8

Novetats maquinari

Sembla que aquest estiu està ple de novetats interessants de maquinari. Per mi, les més rellevants, són la presentació per part d'intel de la seva nova microarquitectura en la seva nova gamma de microprocessadors (Core 2), i la compra del fabricant de GPU's (unitat de procés de gràfics, que són el xip principal de les targes gràfiques) d'ATI per part d'AMD.
Pel què fa a intel, sembla que per primer cop en molt de temps, ha pogut esmenar l'error que va suposar el pentium4 (la cursa per tenir més MHz amb el cost d'executar menys ordres per cicle de rellotge i consumir més energia): disposa d'una nova línia de microprocessadors competitiva amb els de AMD (la superioritat dels Athlon64 i dels Athlon64 x2 de doble nucli respecte els seus equivalents pentium4 d'intel era molt evident).
A més, aquests nous microprocessadors consumeixen força menys energia que els seus predecessors, doncs estan basats en part en els microprocessadors que fan servir molts portàtils (pentium m), els quals recordem que al mateix temps, estaven basats en el pentium3.
No és sorprenent que Intel abandoni definitivament el pentium4, doncs havia arribat a un punt, on la dissipació d'energia d'aquests feia impossible assolir freqüències i rendiments més elevats, i continuï treballant en una evolució de l'antic pentium3 obtenint molt millors resultats.
De fet, gràcies a aquest nou microprocessador d'intel, ja es poden comprar microprocessadors dual core d'AMD (els Athlon64 X2), força més barats.
Podeu llegir un article molt complet d'avaluació dels Intel Core 2 Duo aquí.

L'altra notícia que trobo que és molt important és la compra per part del fabricant de microprocessadors AMD del fabricant de xips de targes gràfiques (GPUs) d'ATI. No sé quines conseqüències tindrà aquest fet, suposo que AMD té por de perdre quota de mercat en els microprocessadors (degut al llançament de l'Intel Core 2 Duo), i vol guanyar més en aquest altre mercat.
Sembla que fins i tot, farà desaparèixer la "marca" ATi, tal com s'afirma en aquest article.

1 comentari:

Anònim ha dit...

hola!
Diuen que pel 2007 sortirà al mercat Intel Quad Core.(Intel Quad Core = 2x Dual Core, el nou processador amb 4 nuclis)

Val la pena esperar per actualizar el maquinari??

Jo fa temps que necessitu comprar equip nou, i al lleguir aixó m'ha fet pensar que potser val la pena esperar, peró... de fet, sempre estan sortint coses noves, i si un va esperant sempre, al final mai et decideixes!

Segurament de cara al gener els preus del Dual Core baixarant nO??

Que en penses de tot plegat??

Apa , salutacions!