dimarts, de novembre 4

Més sobre l'ADSL

Finalment i després de molt esperar, em va arribar divendres passat el router de l'operador d'accés a Internet que ja tenia. El router en qüestió és un Thomson Speedtouch 530. És un router molt petit, i només té una sola connexió de xarxa i una altra USB. Com que això de connectar-se a Internet amb USB depèn de controladors de programari, i igual no funciona amb Linux, em vaig decidir de comprar un switch de 5 ports de 100Mbits que em va costar 21 euros. Connectant la sortida del router a un dels ports del switch, i els dos ordinadors a altres ports, tots dos accedeixen a Internet sense problemes i a més encara podria connectar dos ordinadors més.
És curiós, però amb aquest dispositiu tan petit, la velocitat de sincronització és aproximadament de 5.5Mbits/s, molt més propera als 6Mbits promesos que la velocitat que obtenia amb el router vell (un Sagem Fast 1500WG), que era d'uns 3.7Mbits/s.
Una altra cosa curiosa és que els paràmetres de connexió que no funcionaven bé amb el router vell, ara sembla que funcionen millor amb el router nou. Al final aquests paràmetres serien:

nom usuari : nomlogin@orangeadsl
IP : dinàmica
Protocol : PPPoE
VPI/VCI : 8/35
Encapsulament: LLC
DNS : la ip del router.

De totes maneres, la velocitat de descàrrega , que és bona de matinada i els matins, baixa de forma alarmant per les tardes i sobretot al vespre abans de les 12 de la nit, per la qual cosa faré una trucada per exposar aquest fet a l'operador, doncs això abans del canvi de domicili no passava.