divendres, de juny 15

PC nou

Després de donar-hi unes quantes voltes m'he decidit i he canviat l'ordinador que tenia fins ara, per un de nou. Actualment tenia un Core 2 Duo E8400, amb 4GB DDR2, una placa asus P5KC, una targeta gràfica ATI Radeon HD4870 amb 512MB, un disc dur de 750GB i una caixa Tacens amb una font Tacens de 560W.
La configuració del nou ordinador és la següent:
  • Processador Intel Core i5 3550 (quatre nuclis, 3.3 GHz ) : he escollit aquest processador perquè crec que té un rendiment força superior al que tenia fins ara, inclou noves tecnologies d'acceleració de màquines virtuals (VT-x i VT-d), i quatre nuclis són més que suficients per les càrregues de treball habituals avui en dia. A més no es dispara gaire de preu (un i7 gairebé costa 100€ més).
  • Placa base Gigabyte GA-H77-D3H : incorpora USB3, SATA3, PCI-Express, i tots els components integrats (audio 7.1, lan gigabit), té un xipset modern, i el preu és raonable.
  • 16GB de RAM DDR3 (Kingston ValueRAM): en aquest cas, i degut a la disponibilitat de mòduls de memòria de 8GB, n'he agafat un parell per tenir una quantitat de memòria sobrada per a qualsevol tasca.
  • Targeta Gràfica Sapphire Radeon HD7870 amb 2GB GDDR5: incorpora una GPU de darrera generació amb possibilitats de ser usada per alguns programes (no estrictament gràfics 3D), i inclou una enorme quantitat de memòria per textures, i un sistema de refrigeració eficient i silenciós.
  • Disc dur SSD OCZ Vertex4 de 128GB : volia un disc SSD del sistema prou ràpid per poder reduir el temps d'espera a l'hora de carregar el sistema operatiu, i la veritat és que el temps de càrrega s'ha reduït d'un minut a 20 segons. Val molt la pena.
  • Disc dur Western Digital de 2TB a 7200 rpm. Per completar la capacitat d'emmagatzematge un disc dur ràpid i silenciós amb una garantia superior a la dels Seagate.
  • Font d'alimentació Tacens Radix 750W : amb un bon sistema de refrigeració, eficient, silenciosa, i amb potència de sobres per aquest ordinador.
  • Caixa Cooler Master Sileo 500 : inclou elements que eviten la vibració dels discs i la font d'alimentació, i està folrada per dins d'un material aïllant acústic.

El preu és una mica car (1200), però és un ordinador de prestacions molt elevades, i sorprenentment silenciós, fins i tot en plena càrrega de treball amb prou feines es sent res. Aquí en podeu veure l'interior:



Un detall de la part posterior:





I la part frontal: 




La caixa té un aspecte auster, però és sòlida, i aïlla molt bé els components interiors. Quan tingui més temps, penjaré algun article sobre el rendiment, comparat amb l'anterior i d'altres ordinadors.

4 comentaris:

mai9 ha dit...

enhorabona! jo et recomano que amaguis els cables de la font enlloc de tenir-los pel mig. El que jo faig és posar-los un per un al forat que queda entre la font i el sostre de la caixa.

I ja faràs servir dos dvds?

Jordi ha dit...

Gràcies.
Intentaré endreçar els cables aquests, però fa una mica de mandra.
El lector de DVD el tenia del pc anterior, i mira, ha passat a aquest, només el faig servir per llegir i l'altre per escriure. La resta del pc anterior, l'he venut a un company de feina.
Per cert, això de l'SSD va molt i molt bé, molta més velocitat.

mai9 ha dit...

ja ho havia sentit, però a mi això de gastar-me 100eur per un disc dur tan petit... doncs em costa.

Jordi ha dit...

Entenc que siguis escèptic, però un cop has provat un ordinador amb un bon SSD, qualsevol altre el trobes lent carregant programes.