dimecres, de febrer 15

Configuració mitjana

Seguint amb els posts sobre configuracions que jo personalment recomanaria, ara li toca el torn a un ordinador mitjà, que no és dels més potents, però que hauria de servir per poder executar qualsevol aplicació per exigent que sigui de forma còmode. També serviria per poder jugar a qualsevol dels jocs de darrera generació. La configuració que proposaria en aquest cas seria una semblant a aquesta:


La placa base triada està basada en un xipset de VIA amb suport per PCI-e, evitant tots els problemes que comporta els basats en el nvidia nforce4. A més a més és força assequible i completa (xarxa, àudio, SATA...).
El processador és un Athlon64 3000+ inbox, que té potència més que suficient per la majoria de jocs actuals, i per totes les aplicacions, i no és excessivament car.
En quant a la memòria, té una latència força baixa, que ajuda a augmentar la velocitat de transferència entre el processador i aquesta.
La tarja gràfica està basada en el xip Geforce 6600GT, amb el qual es pot jugar a qualsevol joc amb un nivell de detall alt, sense gastar-se una fortuna.
El disc dur és un Seagate, normalment molt fiables, amb interfície SATA i el protocol NCQ (native command queueing), que optimitza la transferència de dades. Té una capacitat prou elevada i és força assequible.
Les unitats òptiques són LG, que solen tenir molta fiabilitat en el seu funcionament, i no solen donar problemes.
La caixa és d'acer, feta per Thermaltake, amb una bona refrigeració i poc sorollosa. Està ben construïda, i ben acabada, i té espai de sobres per ampliacions.
La font d'alimentació és de força qualitat i té una potència de 380W, potència més que sobrada per als components que hem muntat en aquest PC.
El teclat i el ratolí són de força qualitat, i amb el ratolí basat en tecnologia làser, que dóna més precisió en l'àrea de jocs.
I per acabar un monitor TFT de 17" que presenta una resolució de 1280x1024 i una latència prou baixa per jugar còmodament. A més la tarja gràfica té suficient potència per jugar a la resolució nativa del monitor sense perdre molt rendiment.
En resum, tenim un ordinador que per uns 1100€, té components de molt bona qualitat, i que és capaç d'enfrontar-se amb qualsevol aplicació per exigent que sigui. Altre cop veiem que no cal gastar-se una fortuna per tenir un molt bon ordinador.

4 comentaris:

mai9 ha dit...

escolta, dona problemes el chip nforce4? explica explica!

i segur k la placa té SATA amb NCQ?

per cert, l'html de la imatge és erroni i la imatge veu malament.

Jordi ha dit...

mai9: només cal que facis una cerca per internet (no als llocs típics que fan reviews de hardware), i trobaràs els problemes d'aquest xipset. Concretament, tenen problemes amb alguns discs durs sata, i amb tarjes de so sb x-fi. Suposo que ho arreclaran a base de drivers, però, és un pegat per superar els errors que ja té d'entrada.
Pel què fa a la placa només té "sata", però compensa si tenim en compte la de problemes que t'estolvies, i en els jocs pumba-pumba, rendeix lo mateix que el nf4.
Lo de la imatge és perquè si posés una taula en html no es veuria de forma correcta, i al posar-la en una imatge, com que és força ampla, s'ha de redimensionar i perd qualitat. Ja miraré d'arreclar-ho.

mai9 ha dit...

si la placa no té NCQ llavors hauries de deixar clar que les capacitats del disc dur no seràn aprofitades, que tal com ho dius ara sembla que si: "El disc dur és un Seagate, normalment molt fiables, amb interfície SATA i el protocol NCQ (native command queueing), que optimitza la transferència de dades."


A veure si em pots escriure un email per parlar de plaques mare: pesol-a-gmx.net

Jordi ha dit...

mai9: tens raó, el xipset de la placa base, i per tan la controladora sata ha de suportar aquesta tecnologia per poder emprar-la al 100%. Per tant he buscat una mica d'informació sobre el tema, per poder recomanar una placa que si suporti aquesta tecnologia, i crec que la Asrock dual SATA2
(http://www.asrock.com/product/product_939Dual-SATA2.htm)

seria molt recomanable. Està basada en un xipset no gaire conegut (ULi), però que funciona perfectament, i té un rendiment bo, sense els problemes que comporta la nforce4. A més, suporta AGP i PCI-e (ideal per poder fer la transició), i el preu és molt assequible (al voltant de 70€).
Gràcies altre cop per les teves aportacions.