dimarts, de febrer 21

Fedora Core 5 test3

S'ha publicat la tercera versió de test de la que serà la propera versió de Fedora Core Linux (la 5), que serà publicada el 15 de març. Podeu descarregar les versions per 386 i compatibles, AMD64 i PowerPC.
Si teniu un PC lliure amb el que no treballeu, podeu provar de baixar i instal.lar aquesta distribució. De totes maners, jo m'esperaré a la versió final per instal.lar-la en el PC amb el qual normalment treballo. Si la proveu, podeu deixar algun comentari, seran benvinguts.

6 comentaris:

Viatger ha dit...

Hola Joki, tinc un dubte que potser tu em pots aclarir. No se si m'en sortiré , pero tinc un portatil vell, pentium II, que voldria planxar amb Linux, per veure com va , practicar una mica amb linux, i la funció final seria utilitzar-ho per navegar i una mica d'ofimàtica, programari lliure , i tot això.
Ho dic, per que tinc la sensació que el Linux es menys pesat que intentar actualitzar a Windows XP.
On puc obtenir un Linus o Glinux , o com es digui , que em funcioni i sigui fàcil instal.lar.Ho veus viable o carrega molt els sistemes ?

Gracies

Jordi ha dit...

Doncs és possible instal.lar alguna distribució de Linux en un pentium2, però si vols que tingui un entorn gràfic, jo et recomanaria que com a mínim tingués 128MBytes de RAM per ser mínimament usable.
Pots provar d'instal.lar alguna distribució de linux una mica vella (Fedora 1 o 2, Debian 3.0, Mandriva 9.2...), o alguna de les modernes especialitzades amb consumir poc recursos, per exemple Damn Small Linux ( http://www.damnsmalllinux.org/ ), o puppy linux ( http://www.goosee.com/puppy/ ). També podries provar Ubuntu, que és de les modernes que consumeix menys recursos...
En fi, lo ideal seria que anéssis provant diferents distribucions fins que trobéssis aquella que et fa més el pes.
Requereix temps, però és una experiència força enriquidora.

Viatger ha dit...

gracies, provare de baixar-me el que ocmentes i ja t'informaré

Salvador Grifell ha dit...

Joki,

jo també volia llançar-te una pregunta relacionada amb el món Linux. Sóc un novell amb aquest món i vull instal·lar-me la distribució Mandriva, de fet l'he provat en un live cd i m'ha convençut força. La qüestió és com puc configurar una impressora que no em detecta de forma predeterminada?

La impressora en qüestió és una Minolta PagePro 1100L.

Gràcies d'avançada company

Jordi ha dit...

Salvador: si ets novell crec que fas bé de provar d'instal.lar la distribució Mandriva, és de les més senzilles que existeixen per a l'usuari novell. Pel què fa a la pregunta concreta que planteges sobre la impressora, has provat d'instal.lar-la manualment a través del panell de control que porta incorporat el Mandriva? És força fàcil d'utilitzar i pot ser que te la reconegui posteriorment.
Per altra banda, aquesta impressora potser és compatible amb algun estandard d'HP, i la pots fer funcionar com a una Laserjet.
Una darrera opció és cercant control.ladors per a linux a la pàgina del fabricant cosa que per desgràcia no sol passar gaire sovint.
Sense tenir la impressora aquí davant amb un mandriva instal.lat tampoc et puc orientar gaire més.

Salutacions

Anònim ha dit...

Fedora Core 5 és una gran distribució. Actualització de kernel smp i nvidia, etc.
Tot va perfecte menys el /dev/dsp. No puc gravar cants de les meves nenes amb l'audacity ni parlar pel micro amb l'Skype.
Ho he mirat tot i no hi ha manera.
Als cinc companys i parents que els hi he instal·lat el Fedora els hi passa el mateix.