dijous, d’abril 10

Mandriva 2008.1

Ahir es va publicar la darrera versió de Mandriva (abans Mandrake), anomenada Mandriva 2008 spring, o també 2008.1.
Us podeu descarregar les versions ONE des d'aquí (és un live CD que també es pot instal.lar al disc dur, i que inclou drivers i codecs propietaris), o també la versió FREE des d'aquí (32 o 64 bits), que és un DVD instal.lable que només inclou programari lliure i està pensada per ésser instal.lada al disc dur.
Entre d'altres novetats, Inclou el nucli 2.6.24, GNOME 2.22, KDE 3.5.9, (KDE 4 també està disponible en els repositoris oficials),  OpenOffice 2.4,  i Firefox 2.0.0.13, entre d'altres.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Continuo pensando que seria mejor abandonar Linux definitivamente y optar por en nuevo Windows Vista.

Anònim ha dit...

Ya es hora de que todos probeis Windows Vista, ha llegado el momento. Creo que és de riguroso que hagais este experimento para finalmente os deis cuenta que con Linux no se va a ninguna parte.

Jordi ha dit...

Que cadascú faci servir el sistema operatiu que li sigui més útil i productiu, però en aquest cas, jo crec que Vista és menys productiu que XP, perquè no aporta res essencialment nou, i en canvi té uns requeriments de maquinari molt superiors, oferint al mateix temps un rendiment inferior.
Jo, si haig de fer servir algun Windows, sens dubte és l'XP.
Sobre Linux, malgrat les seves mancances, ha evolucionat moltíssim, i crec que ha esdevingut una alternativa viable per a l'escriptori amb aplicacions lliures per a totes les necessitats bàsiques.
Altra cosa, i no negaré el contrari, és que algunes aplicacions específiques només estiguin disponibles per Windows.
Per altra banda, també és cert que els servidors són més fiables si funcionen amb Linux, i a més t'estolvies el problema dels virus/spyware.

Anònim ha dit...

Creo que no hablas en serio cuando dices que Windows Vista NO APORTA NADA NUEVO. Sí que lo hace, en Russia y Ukrania no hacemos servir otra cosa.

Anònim ha dit...

De todas maneras creo que desvirtuar Windows y ensalzar Linux no me parece una buena manera de crear un blog, sobre todo tratándose de alguien que ejerce un cargo público.

Jordi ha dit...

Anònim. De les instruccions d'inici de curs per a centres públics, a la pàgina 94, hi ha escrit el següent:

Tingui cura que:
s’utilitzi la instal·lació de programari en català per complir allò que estableix
l’art. 20 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, lliure i obert per
tal d’evitar el tràfic il·legal d’eines i recursos informàtics,
s’utilitzin habitualment formats basats en estàndards oberts a l’intercanvi de
documents electrònics,

Resumint: programari en Català, Lliure i formats de documents oberts (com els que implementa OpenOffie, i també implementarà MS Office 2007 amb el proper service pack).

Per altra banda, què aporta de nou Windows Vista respecte XP a part de la interfície gràfica? (No considero DRM un avantatge pels usuaris).

Anònim ha dit...

Me parece muy bien esa ley, suponiendo que la hagais cumplir y no dispongais de ninguna licencia irregular en todo el centro de estudios o en posesión de algún profesor, me refiero con ello a las sujetas a la ley de la propiedad intelectual. Con ello digo que existe parte de la ciudadanía que disfruta de Windows Vista ,XP, entre otros programas que no son en absoluto libres, sinó que están sujetos a licencias muy estrictas de uso, y no pagan por ello.
Linux también dispone de algunos sistemas ligados a licencias de uso, como los de tipo "enterprise".
Estoy perfectamente familiarizado con la ley que mencionas, per sin embargo hemos detectado profesorado y centros de estudios que desafortunadamente carecen de licencias de uso de software sujeto a ellas.

Anònim ha dit...

Joki,
Respondiendo a la pregunta de la respuesta del entorno gráfico Windows Vista puede ofrecer, pues bien, el entorno gráfico reune muchas nuevas opciones, sin desmerecer en absoluto que se trata del único sustento que dispone directX10, pero comentando con mis colegas, creo que podriamos llegar a un acuerdo de colaboración con vuestro centro educacional, para el que Microsoft puede ofreceros licencias de Windows Vista Basic y existen las de Office en calidad de "licencia Educacional" de extraordinario valor docente que os pueden venir bien para que contrasteis su buen rendimiento, ya me dirás qué te parece Joki.

Anònim ha dit...

Buenos dias Joki,
He recibido un encargo, y voy a estar el dia 26 en el Bages, te parece bien que nos veamos y ¿podemos intercanviar unas ideas sobre sistemas operativos?.

Saludos.

Anònim ha dit...

Hola Joki, como te decia, mi equipo y yo (Agregados de empresas de software), estamos recorriendo la zona del Bages y estaremos en Manresa el próximo 26 de Junio, podemos llevar versiones de evaluación de Office 2007 de Microsoft. Te parece que podemos quedar donde te venga bien y contrastar las novedades de Microsoft del último año? Seguramente podemos ofrecer soluciones muy útiles a tu centro de estudios.

Pedro