diumenge, de juny 14

VirtualBox 2.2.4


Si us agrada provar tots els sistemes operatius que aconseguiu, però no voleu córrer cap risc d'espatllar la màquina amb la qual treballeu habitualment, us recomano un programa anomenat VirtualBox.

VirtualBox és el què podríem considerar una eina de virtualització, és a dir, un programa que simula el funcionament d'una màquina real, però que s'executa com una aplicació qualsevol dins del nostre sistema operatiu. És a dir, és com si tinguéssim un sistema operatiu executant-se dins d'una finestra d'aplicació en el nostre escriptori.

L'avantatge de VirtualBox, és que suporta l'execució de gairebé qualsevol sistema operatiu que ens pugui passar pel cap: DOS, Windows , Linux, Solaris, etc, amb un rendiment força bo. De fet si el microprocessador suporta les tecnologies d'acceleració de virtualització, el rendiment de les aplicacions que funcionen dins d'una màquina virtual, es pot acostar força al que tindria si les executéssim sobre la màquina real.

A més, en la darrera versió (2.2.4), hi ha inclòs el suport per OpenGL dins de la màquina virtual, i permet l'execució de màquines virtuals amb sistemes operatius de 64 bits encara que la màquina real estigui executant un sistema operatiu de 32 bits.

A més a més, VirtualBox és una aplicació que ens podem descarregar lliurement, i podem instal.lar sense restriccions sobre qualsevol sistema operatiu. Teniu les versions per Windows, els paquets per Linux en format RPM (Fedora 64 bits) o DEB (Ubuntu 64 bits) , i si cerqueu a la pàgina de descàrregues trobareu versions per altres sistemes operatius.