diumenge, de maig 2

Ubuntu 10.04 LTS

Aquesta setmana s'ha presentat la nova versió d'una de les distribucions de Linux més populars: Ubuntu 10.04 LTS. Aquesta versió compta amb un període de suport mitjançant actualitzacions més llarg (Long Time Service) que les versions normals, 3 anys per la versió d'escriptori, i 5 anys per la versió de servidors.
En aquesta versió s'ha renovat el tema que presenta per defecte, tal com ja vam comentar, i manté la polèmica nova posició dels botons de control de la finestra a dalt a l'esquerra, en comptes de la dreta com és habitual en gairebé tots els altres sistemes operatius i distribucions de Linux, excepte el Mac OS. Potser, és que en Shuttleworth vol distingir-se de tots els altres, encara que sigui mitjançant excentricitats. De totes maneres, si no us agrada la situació dels botons, es pot triar un altre tema que els situa on sempre han estat.
Pel què fa a aspectes tècnics, inclou el kernel (nucli) 2.6.32, Gnome 2.30, Firefox 3.6.3, i OpenOffice 3.2, entre d'altres.
Podeu descarregar la versió de 64 bits (la majoria dels ordiandors comprats aquests darrers 3 o 4 anys), o si teniu un ordinador més antic, la versió de 32 bits.