diumenge, de gener 6

Lexar Jumpdrive

Fa poc he comprat un pendrive USB nou, un Lexar Jumpdrive de 32GB i USB 3.0 per substituir en el seu ús diari al que tenia abans, un Sandisk Curzer Edge de 16GB i USB 2.0.
En la foto següent podeu veure el Sandisk a l'esquerra, i el nou Lexar a la dreta :


El Sandisk que feia servir fins ara , tenia una velocitat de lectura acceptable, però la d'escriptura era molt lenta, si havies de gravar fitxers gaire grans. En canvi, sembla que el Lexar és força més ràpid.
Per comprovar-ho, he fet una prova de rendiment amb el Sisoft Sandra per mesurar la velocitat de lectura i escriptura seqüencials, i he obtingut els següents resultats (mesurats en Mbytes/s):


Lectura Escriptura
Cruzer Edge (16GB, USB 2.0) 16,61 2,66
Lexar Jumpdrive (32GB, USB 3.0) 34,39 20,32


Com podem comprovar la velocitat de lectura és aproximadament el doble en el cas del Lexar si ho comparem amb el Sandisk, però el salt més gran es produeix en la velocitat d'escriptura, que tot i ser menor que la velocitat de lectura és unes 7 vegades més gran.
Val a dir que he copiat tot el contingut del Sandisk al Lexar, i a l'haver-hi molts fitxers, la velocitat d'escriptura baixa, però tot i així ha obtingut una mitjana de més de 14 Mbytes/s, molt millor que la del  Sandisk.