divendres, de gener 4

XCOM : Enemy Unkown.

XCOM és un dels millors jocs que s'han publicat darrerament. És un joc força profund i que pot ser força difícil, on la idea és aturar una invasió alienígena.
Per fer-ho, el jugador s'ha de posar en el paper del comandament d'unes forces especials , ha de gestionar els recursos, planificar la creació i millora de la base principal, investigar noves tecnologies, evitar que els soldats al seu càrrec morin, i al mateix temps personalitzar les seves capacitats. 
Un joc totalment recomanable, sobretot per els que fa molts anys vam jugar a la primera versió per MSDOS anomenada XCOM : UFO Defense
Potser els gràfics (basats en el motor Unreal) no són espectacular, i no cal un PC a la última per gaudir-ne, però tot i així són correctes.  De fet, l'he provat en el portàtil petit que tinc ,amb un processador AMD E-350 de doble nucli a 1.6 GHz, amb la GPU Radeon 6310 integrada, 3GB de RAM, i funciona, tot i que no amb la mateixa fluïdesa que el PC de sobretaula.
Crec que amb un core 2 duo o un AMD Athlon64 X2, 4GB de RAM i una gràfica del tipus Radeon 4850 o nvidia 8800GT el joc ja pot funcionar perfectament, la qual cosa avui en dia no és res de l'altre món.
Una de les gràcies que trobo al joc, és que a diferència de molts d'actuals, pots perdre la partida si no fas bé les coses, i que has de pensar abans d'actuar.
Aquí en podeu veure un vídeo on s'explica el funcionament del joc, i es poden veure com es juguen algunes missions.