dilluns, d’octubre 31

Quake 4... (i els anteriors)

Me'n recordo de fa molts anys el primer Quake: aleshores tenia un 486DX4 a 100 MHz amb 8MB de ram i la cosa anava una mica a trompicons, però em va agradar tant que me'l vaig acabar. Després recordo que vaig comprar un ordinador nou amb un pentium 166, 32MB de RAM i una VGA amb acceleració 3D, i hi vaig poder tornar a jugar en molt millors condicions, era gairebé com un joc nou, em va agradar moltíssim i m'hi vaig enganxar, fins i tot vaig provar packs d'expansió del joc, tot i que no em van agradar tant. M'encantaven els gràfics, els personatges en 3D, l'ambientació semi-medieval-tecnològica, la fantàstica banda sonora feta per Trent Reznor (Nine Inch Nails)...
Una mica després va venir la 2ona part del Quake, i l'ambientació era totalment difererent: en un món alienígena combatent contra una raça anomenada "Stroggs", éssers mig robot, mig fets de carn, amb força mala llet. Els escenaris eren industrials: edificis metàlics plens de portes, mecanismes, vidres...
També em va agradar força, i també vaig renovar l'ordinador per tal de poder jugar-hi en condicions :un pentium2 266, amb 128MB de RAM i una 3Dfx Voodoo2 de 12MB eren més que suficients per jugar a 800x600 amb el màxim detall. També en el cas del Quake2, vaig trobar 2 packs d'expansió que em vaig acabar, i hi vaig jugar, de fet, més d'un cop, fins que me'n vaig cansar.
Sobre el Quake3, recordo que el vaig comprar, però que no em va agradar massa, només hi vaig jugar un parell de cops (amb el primer i el segon m'hi havia passat estius sencers).
Doncs, recentment, ha sortit la 4rta part del Quake, que de fet es podria dir que és la segona part del Quake 2, on representa que es repren el fil deixat en la segona part on es va destruir el líder dels Stroggs (Makron si no recordo malament), i s'acaba de destruïr la infraestructura d'aquesta raça.
La diferència, és bàsicament en el motor gràfic que fa servir: el del Doom3, la qual cosa implica uns gràfics força espectaculars, amb uns efectes de llums i ombres dinàmiques força aconseguits, però pagant un preu (molt alt, diria jo), en quant a requeriments del sistema.
Per altra banda també s'han introduït algunes diferències en la forma de jugar (el gameplay que diuen els anglesos): ara en algunes parts del joc s'avança amb un esquadró, i en altres ocasions es fan servir vehicles (una mena de vagó en un rail, i un petit tanc).
La resta, diria que és molt semblant al que ja es va veure en el Quake 2 en el seu temps: escenaris industrials on s'ha d'anar avançant matant tot lo què es mogui, tot i que ara, podem "gaudir" de les atrocitats comeses pels Stroggs sobre els pobres soldats humans capturats (de fet, el soldat que controlem, en un punt del joc es mig converteix en un Strogg).
Jo he trobat el joc força entretingut, tot i que m'ha semblat força curt, i no gaire original, però en qualsevol cas, si el voleu provar aneu previnguts: amb el meu ordinador (un Athlon64 3400+, 1GByte de RAM DDR400, y una Radeon X800XT amb 256MB's), no anava gaire fi amb un grau de detall alt, a la resolució òptima per al monitor LCD de 17 que tinc (1280x1024). Per tal que anés fi, havia de baixar el nivell de detall a mig, o bé baixar la resolució a 1024x768.
En qualsevol cas, si us agraden els jocs 3D, val la pena que el proveu. Aquí teniu una petita captura, perquè pogueu veure una mica la qualitat gràfica d'aquest joc:




captura Quake 4

4 comentaris:

Roberto Iza Valdés ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

No deies que ja te l'havies passat amb el 486? sembla que t'hagis tornat a quedar enganxat XD
Com va tot? t'he "vist" a educació confidencial... fot canya el noi aquest XD

Jordi ha dit...

hehe, el primer si, però el quart amb el PC que tinc ara, i per cert, no anava pas massa bé eh?
Suposo que el teu blog és aquell de "voltant amb voltaire" oi?
Vaig llegir que no havies aprovat les oposicions, llàstima noi, però no t'hi capfiquis, anar provant fins que te'n surtis!
I si, vaig deixar un comentari en el blog aquell, em llegeixo els blogs que parlen d'educació i també d'informàtica :).

salut voltaire!

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.