dissabte, de gener 28

Sound Blaster X-Fi

Recentment he comprat aquesta targeta de so, per reemplaçar la Sound Blaster Live! que tenia des de fa uns anys. Ben bé, no sé perquè la vaig comprar, perquè em pensava que no notaria cap mena de diferència amb la Live. Però el cert és que la reproducció del so ha millorat força.
De fet, un cop instal.lats els control.ladors un pot escollir 3 modes diferents: mode entreteniment, mode de creació musical, i mode de jocs. En funció del mode escollit, el processador que porta incorporat, destina la seva potència de procés a uns determinats efectes o d'altres.
En la reproducció de música (sobretot els mp3), es nota una millora molt important en la qualitat sonora: a diferència de la Live!, no s'aprecia gens de soroll de fons quan es connecta a un amplificador amb certa potència (el que faig servir té 65W RMS per canal), i a més, la potència de sortida és més elevada. També es poden apreciar millor els diferents instruments, i els pots reconèixer individualment millor que amb l'anterior.
Però també presenta millores importants per als jocs: té una gran potència per a la generació d'efectes sonors, modificant la banda sonora del joc en funció de l'ambient, si el joc ha estat programat correctament per aprofitar aquest fet. De fet és compatible amb l'EAX 5.0, que es començarà a fer servir en els jocs dels propers anys. Aquí teniu una foto, perquè pugueu veure l'aspecte d'aquesta tarja de so (força gran, per cert):

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola!
Jo també tinc aquesta tarjeta, i la veritat és que sona molt bé. Però li falten drivers en linux. La gent que fagi servir molt el linux, que vagi amb conte!
deu.