dimecres, de març 22

LinKat beta1

LinKat és la primera distribució de GNU/Linux promoguda per l'adminstració Catalana. És una distribució basada en SuSE, que en teoria, a la llarga s'utilitzarà en els centres docents de Catalunya.
Fins ara el seu procés d'adjudicació i desenvolupament havia estat força "secret", però avui finalment s'ha publicat la primera versió de prova (beta1), d'aquesta distribució.
Cal dir que porta el programari típic de totes les distribucions de GNU/Linux, com ara els entorns d'escriptori Gnome i KDE, Mozilla Firefox, Thunderbird, clients de FTP, de messenger, l'OpenOffice, el Gimp, entre d'altres, tot i que no s'especifica la seva versió. De totes maneres pel què he pogut saber està basada en la versió 9.1 de SuSE, i per tant el programari pot ser que no estigui gaire actualitzat.
Podeu consultar més informació en la pàgina del projecte, i descarregar-vos les imatges ISO (són 3CD's en total) des d'aquí.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Collons com les gastes, Joki!

Llàstima que jo, d'informàtica i de cria d'escopinyes en captivitat sé pràcticament el mateix (res). Si no, potser fins i tot et podria posar algun comentari interessant.

Ànim i endavant (que, com a mínim el disseny de la pàgina es veu que està el.laborat, jeje).

Jordi ha dit...

Hola Jordi :)
Doncs res, a veure si a base d'anar llegint t'animo a provar/investigar/experimentar amb algun dels temes que vaig tractant al bloc.