dissabte, d’octubre 7

Kororaa AIXGL i Mandriva 2007 Free Edition.

Kororaa és una distribució basada en Gentoo que incorpora el gestor de finestres AIXGL, el qual té certament uns efectes força espectaculars, semblants als que incorpora el MacOS X i inclourà el Windows Vista. S'ha publicat fa poc la versió 0.3 d'aquesta distribució que incorpora una modalitat de Live CD i sense drivers propietaris per a les tarjes gràfiques per tal de no violar cap llicència. Incorpora drivers lliures, i per tan el podem redistribuir sense cap restricció.
L'he provat en dos ordinadors: un tenia una tarjeta gràfica ATi Radeon 9800 Pro amb 128MB i AGP 8x, i ha funcionat a la primera. Hi havia algun petit problema amb el cursor :segons com deixava "rastre", però era estable.
L'altre ordinador en que l'he provat tenia una ATi Radeon X800XT amb 256MB i AGP 8x, i en aquest cas ni tan sols ha arrencat, una llàstima.
Podeu provar si funciona en el vostre ordinador baixant la imatge ISO mitjançant el protocol bittorrent.
Per altra banda, també s'ha publicat la darrera versió de Mandriva, la 2007. A diferència de l'any passat, es pot descarregar la imatge ISO del DVD des del primer dia, tot i que no està disponible via FTP, si no via bittorrent. Aquí en teniu l'enllaç. Serveix tant per processadors de 32 com de 64 bits.
Inclou el nucli 2.6.17, gcc 4.1, glibc 2.4, KDE 3.5.4, Firefox 1.5, i OpenOffice 2.0.3, entre d'altres.
En el cas de Mandriva també podeu descarregar un Live CD en Català, també mitjançant el protocol bittorrent. Aquí en teniu l'enllaç.