dijous, de gener 29

problemes amb la Radeon 4870

Tot just fa un mes que vaig comprar la targeta gràfica , tal com explicava en el post anterior, i ja m'ha donat problemes.
El diumenge passat em vaig adonar que de tan en tant l'ordinador es parava sense cap raó aparent. Després d'investigar una mica, em vaig adonar que hi havia dos leds vermells encesos sobre la targeta gràfica, cosa que em va fer pensar que el problema provenia d'ella.
Després de mirar-m'ho una mica, em vaig adonar que el ventilador havia parat de girar. Ja m'havia fallat un ventilador d'una targeta gràfica fa uns anys (era una Radeon 9800XT), però va passar bastants mesos després de comprar-la, no 3 setmanes després.
El dilluns vaig portar la gràfica a la botiga on l'havia comprat, i em van dir que ja s'ho mirarien o me'n durien una de nova. Mentrestant, m'han deixat una gràfica per anar tirant, una ASUS Geforce 8400GS silent, amb 512MB, que no té ventilador, però que és molt més lenta, però molt, que la Radeon 4870 tot i tenir la mateixa quantitat de memòria.
A part de tenir una GPU molt menys potent, el bus de memòria és de 64 bits, que fa que sigui lentíssima. Al segon ordinador hi tinc una Radeon x1950 pro , que per na tirant em serviria prou bé, però la llàstima és que és AGP i no la puc posar en la placa nova, que és pci express :(
Millor això que res, però espero que em tornin la Radeon 4870 ben aviat!

9 comentaris:

mai9 ha dit...

es va trencar el ventilador i te n'has adonat pels leds? si que feia poc soroll el ventilador!

i penso que potser sobre això que s'hagi trencat en un mes, els de l'agència de consum et dirien que t'havien de donar una tarja nova immediatament. truca al 012 a veure què et diuen.

LINUXERO ha dit...

Jo tb hi estic d'acord amb en mai9, quina botiga és?

Jordi ha dit...

Bé, quan li foties canya amb algun joc, si que el ventilador se sentia perquè s'accelerava força, però en repòs i 2D no feia massa soroll.
Avui he anat a la botiga (http://www.info-pc.net/), i m'han dit que avui em dirien quelcom, si això s'allarga massa potser si que faré això que em dieu.

Punisher ha dit...

Ni idea, no la conec, però totes són iguals a l'hora de canviar coses per les que has pagat "una pasta" i fallen al tercer dia. Segur que si els demanes el llibre de reclamacions, te la canvien a l'instant.

Punisher ha dit...

Necessito una gràfica!, com anem amb aquesta botiga?, responen?

Jordi ha dit...

Doncs de moment encara no m'han dit res, i ja fa 2 setmanes que els hi vaig portar la gràfica. Aniré a reclamar que em dónin una solució immediata o potser faré una reclamació més formal.
De moment encara vaig amb la carraca de la 8400gs :(

Punisher ha dit...

No seria millor anar a un altre botiga i deixar-los al marge?

Jordi ha dit...

Potser un altre cop que hagi de comprar coses em plantejaré de comprar en una altra botiga, però ara es tracta de recuperar una compra que ja he fet. El dilluns de la setmana que ve si no m'han dit res, faré una queixa formal o exigiré que em tornin els diners.

mai9 ha dit...

abans de fer queixes formals, jo de tu trucaria al 012 per saber què haurien de fer ells i què pots fer tu.