divendres, de febrer 20

com eliminar versions velles del kernel d'Ubuntu

Si teniu instal.lat Ubuntu en alguna màquina real o virtual, veureu com a mesura que es van fent actualitzacions, van apareixent noves revisions del nucli (kernel), i es van afegint al menú d'arrencada del GRUB. En la majoria de casos, només desitjarem tenir la darrera versió, havent comprovat que tot el nostre maquinari hi funciona correctament, i que no necessitem les versions anteriors.
En aquest cas, podem eliminar totes les versions antigues del nucli excepte la darrera.
Si, per exemple teniu instal.lada la versió 8.10 d'Ubuntu, i heu fet totes les actualitzacions de seguretat, segurament tindreu 3 revisions diferents del nucli : 2.6.27-7, 2.6.27-9 i 2.6.27-11
Si només volem preservar la darrera (2.6.27-11), i eliminar les anteriors, haurem d'executar :

$ sudo apt-get remove linux-image-2.6.27-7-generic
$ sudo apt-get remove linux-image-2.6.27-9-generic

Amb aquest procés, haurem alliberat aproximadament uns 220MBytes d'espai del disc, i a més ara només ens apareixerà la darrera versió del nucli.

2 comentaris:

Fran Hermoso ha dit...

És interessant també l'existència d'una opció de grub anomenada "howmany".
Si edites /boot/grub/menu.lst es pot veure com aquesta opció ve especificada com a "all", o sigui, tots. Canvia "all" per el nombre de kernels que vols que es mostrin i llestos.

Jordi ha dit...

Gràcies pel consell, acabo d'actualitzar a la 9.04, i de moment sembla que va tot bé, fins i tot l'acceleració 3D amb la ATI.