dijous, de novembre 26

Opera 10.10


Si teniu ganes de provar un navegador alternatiu a l'Internet Explorer i no us acaba de convèncer el Mozilla Firefox, podeu provar el navegador Opera.

Tot i que no està publicat sota llicència GPL/GNU, es pot descarregar gratuïtament sense cap mena de restricció, tan en la seva versió Windows, com en la versió per a Linux.

Jo el faig servir força sovint i és molt còmode d'utilitzar. Incorpora de sèrie la detecció de gestos del ratolí, amb els que podem anar endavant i enrere, tancar pestanyes, canviar de pestanya sense haver de moure el ratolí per prémer els botons de control.

També disposa de previsualització del contingut de la pestanya en el mateix botó per obrir la pestanya. Quan s'obre una pestanya nova, s'activa una funcionalitat anomenada "speed dial", on apareixen les pàgines web que visites més sovint, de forma que fent un clic s'obre sense haver d'escriure la seva adreça o accedir al menú de favorits.

La darrera versió 10.10 també permet sincronitzar els teus favorits, accelerar la velocitat de navegació utilitzant la compressió dinàmica de continguts de pàgines web, descàrrega directa de fitxers torrent des del navegador, i en general, la possibilitat de compartir arxius i fitxers sense necessitat d'utilitzar aplicacions addicionals.


1 comentari:

Jordi ha dit...

Jo no tinc cap dispositiu mòbil capaç d'executar un navegador i per tan no et puc dir gaire cosa respecte això. Però si trobes que t'agrada en el mòbil, jo el provaria en l'ordinador portàtil o de sobretaula, no crec que et decepcioni.