dijous, de novembre 12

Speedtest.net

L'accés a Internet en aquest país és dels més dolents de tota Europa. Però a més a més, sovint, les operadores de telecomunicacions, no acompleixen les seves promeses: la velocitat real de connexió a la xarxa d'Internet és més lenta que l'anunciada o que la contractada.
Per això pot ser molt útil disposar d'una eina que mesuri de forma fiable la velocitat de la nostra connexió a Internet, que ens doni una bona idea de la seva qualitat, i de com s'apropa (o s'allunya), de la velocitat que hem contractat.
Si cerqueu per Internet, podeu trobar molts tests de velocitat d'accés, però de tots els que hi ha, el que jo utilitzo més sovint és SpeedTest.
Un cop accediu a la pàgina d'SpeedTest, ens demana de triar el servidor més proper a la nostra localització, i tot seguit fa el test de velocitat. Ens mostra la velocitat de baixada (d'Internet al nostre router), la de pujada (del nostre router a Internet), i el ping al servidor de la prova (la latència, o temps que triga un senyal enviat des del nostre ordinador a arribar al destí i tornar).
SpeedTest ens donarà els resultats del test de velocitat de pujada i baixada en kilobits/s, i el de la latència en milisegons.
A més, quan acaba el test, si premem el botó “copy link”, obtenim un enllaç a un fitxer png que ens podem descarregar.
Aquí teniu els resultats amb la meva connexió de 6Mbits de baixada i 1Mbit de pujada.


Podem Observar que la velocitat real, mai és la que l'operador promet, però en aquest cas, s'hi aproxima força (gairebé el 80%). Per tan, em sembla que fins que no m'ofereixin algun tipus d'accés força millor pel mateix preu, em quedaré com estic.
A més Speedtest, permet fer altres tipus de tests més orientats a la latència (pings), o també compara la nostra connexió amb la que disposen en altres països.

1 comentari:

priya ha dit...

Speedtest.net is really nice place for checking broadband speed..I found the sitehttp://www.ip-details.com/internet-speed-test which is like speedtest.net..I usually tested my speed here..