dimarts, de maig 31

Una altra raó per no comprar Intel

Recentment, Intel, el principal fabricant de microprocessadors per a PC's i compatibles, ha introduït en els seus darrers models, concretament en el model Pentium D que incorpora dos processadors en un sol xip, la tecnologia anomenada "DRM".
DRM, en anglès Digital Right Management, vol dir gestió de drets digitals. El fet que aquesta tecnologia s'incorpori als nous xips d'intel és ben preocupant: el processador pot decidir de no executar una aplicació si no es respecten els drets d'autor. Això és un atac claríssim al programari lliure i a la llibertat de les persones d'executar el què vulguin en el seu ordinador, i una forma d'assegurar els immensos beneficis a les companyies de programari privatiu. En resum, un intent més de Microsoft d'aixamplar el seu monopoli i ofegar les alternatives al seu sistema operatiu.
En resum: si jo hagués de comprar una nova CPU, m'asseguraria que NO fos d'Intel, ves a saber, si quan instal.lis una nova distribució de GNU/Linux no podràs perquè el xip decidirà que aquest programari no està sota cap Copyright...
Podeu obtenir més informació sobre el tema en aquests dos enllaços:

http://navegante2.elmundo.es/navegante/2005/05/29/weblog/1117326755.html

http://www.theinquirer.net/?article=23548