dissabte, de maig 14

vulnerabilitat en les cpu's pentium4!

He llegit a la xarxa, que la implementació de la tecnologia Hyperthreading (present en els processadors pentium4 d'intel), pateix un problema de seguretat seriós.
Aquest problema de seguretat, permet obtenir informació de forma il.lícita de l'ordinador en qüestió, i es recomana desactivar l'hyperthreading en ordinadors destinats a tasques crítiques.
Podeu llegir un informe més complet descarregant el pdf des d'aquest enllaç:

http://www.daemonology.net/papers/htt.pdf

Sembla que darrerament intel no les té totes, després dels problemes de la darrera generació de pentium4 (els models prescott) amb temperatures excessives, i el seu rendiment general inferior als darrers processadors d'AMD tan en solucions d'un com de dos cores (nuclis de cpu integrats).
En la meva opinió, intel s'hauria de dedicar a adaptar el processador pentium-m (destinat a portàtils), als ordinadors de sobretaula, doncs el seu rendiment és competitiu, i el seu consum energètic molt baix.


3 comentaris:

Adagio ha dit...

Sort que tenim el AMD64! espero que no tingui cap vulnerabilitat! xD x això hem vaig comprar un AMD.

Anònim ha dit...

Jo fa temps que intento evitar els processadors Intel, per a que us en feu una idea el més recent que tinc a casa és un Pentium Pro a 180Mhz.
Ara quedaria bé dir que ho he fet per evitar coses com aquestes, que en part seria veritat, però el principal motiu és per la seva relació qualitat-preu.

Jordi ha dit...

Llegint més detingudament l'article, els possibles problemes només són per als ordinadors que funcionen com a servidors, i no representa un risc significatiu per als ordinadors que no es dediquen a aquestes feines. De totes maneres no és gaire positiu per intel, doncs està perdent força quota de mercat enfront d'AMD amb els seus Opteron (versió dels athlon64 per a servidors).
Estic d'acord amb tu, rap, que en general els processadors d'AMD són millors en relació qüalitat/preu, tot i que darrerament hi ha alguns processadors d'AMD caríssims que mai em compraria (per exemple l'Athlon64-FX).