dilluns, de juny 27

AMD Athlon64 FX-57


Avui mateix AMD ha presentat aquest nou processador, el qual compta amb una freqüència de funcionament de 2.8 GHz (la més alta en qualsevol processador d'AMD), 1MByte de cache de primer nivell i controladora de memòria de doble canal.
Aquest processador està basat en el xip anomenat "San Diego", fabricat usant una tecnologia de 90nm. Consumeix molt menys que els nous processadors d'intel (concretament 73W en plena càrrega, comparat amb els 155 d'un pentium4 XE a 3.73 GHZ), i incorpora com a novetat el joc d'instruccions SSE3 (presents en la darrera generació de pentium4).
Té un rendiment extraordinari, sobretot en aplicacions que no estan optimitzades per multiprocessador i particularment en jocs, àrea en la qual no té rival. La única pega, (i molt gran), és el seu preu: al voltant de 1000 $, que en euros segurament es traduirà a uns 900€.
La veritat és que aquest preu és molt exagerat, si tenim en compte que podem muntar un ordinador sencer amb bones prestacions pel preu d'aquest processador. En definitiva, un processador per persones molt molt riques i no saben com llençar els diners. Jo mai me'l compraria, encara que em sobressin.
Si voleu, podeu llegir un informe molt complet de rendiment des d'aquest enllaç:

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/athlon64-fx57.html