dimecres, de juny 29

Moodle...


Demà començo un curs que està basat en aquesta eina, que és una mena de portal per a la gestió de materials didàctics i cursos telemàtics. De moment no en conec gaire les característiques, espero aprendre la seva funcionalitat per aplicar-la a la meva tasca educativa. De totes maneres, ja la he instal.lat en un parell d'ordinadors i aquí us explicaré una mica les passes per tal d'aconseguir-ho en Linux:

- En primer lloc cal descarregar el paquet que podeu obtenir des d'aquest enllaç
- Després, un cop baixat a la nostra carpeta personal, cal descomprimir el paquet en format tgz amb la següent comanda:

# tar -zxvf moodle-1.5.tgz

- Un cop descomprimit, cal moure tot el directori moodle, a la carpeta arrel de l'apache (que en la majoria de distribucions és a /var/www/html). Ho podem fer amb la comanda:

# mv moodle/ /var/www/html/

- Ara caldrà assegurar-nos que tenim instal.lats l'apache (servidor web), el mysql, i que tenim instal.lat l'intèrpret de PHP. Ho podem comprovar amb les comandes:

# cd /etc/init.d
# ./httpd status
# ./mysqld status

Si no estan iniciats, caldrà iniciar-los:

# ./httpd start
# ./mysqld start

Si no tenim aquests serveis instal.lats, cal instal.lar-los abans que el moodle, doncs si no, no funcionarà. Amb fedora ho podem fer fàcilment amb l'eina yum.

- Un cop fet això, caldrà crear una base de dades anomenada "moodle". La forma més senzilla és usant phpmyadmin


- Un cop creada la base de dades, és hora d'engegar el navegador i a la direcció escriure-hi "localhost/moodle/". Si tot va bé, sortirà un assistent que ens ajudarà a la configuració de Moodle.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Joki, tot i que jo faig servir Linux tambe, pots dir que funciona igualment en Windows, sempre i quan es tingui l'Apache, el PHP i MySQL (feu servir EasyPHP). Apa fins ara !

Jordi ha dit...

També tens raó... i de fet jo abans d'entrendre-hi mínimament amb Linux, ja havia fet instal.lacions d'aquests serveis amb l'EasyPHP (http://www.easyphp.org).
Ah, i gràcies pel comentari!