divendres, de juny 10

Nous drivers d'ATI per Linux.

ATi ha publicat un nou driver per Linux que incorpora força millores respecte els anteriors. Disposa d'un paquet instal.lador en forma d'script que es pot executar per a qualsevol distribució. Podeu descarregar el paquet des d'aquest enllaç (ocupa 36MB):

http://www2.ati.com/drivers/linux/ati-driver-installer-8.14.13.run

Si teniu una distribució per a l'arquitectura AMD64 el driver el podeu descarregar des d'aquí (aquest ocupa 30MB):

http://www2.ati.com/drivers/linux/64bit/ati-driver-installer-8.14.13.run

Un cop executat només cal donar-li permisos d'execució (chmod a+x ati... ), i fet això, executar el paquet. Es llença un assistent que ens ajudarà a instal.lar aquest driver.
Acabat això, cal executar l'ordre fglrxconfig per generar el fitxer de configuració de les X. En principi podem deixar les opcions per defecte (prement retorn), excepte l'idioma del teclat (caldrà seleccionar l'espanyol), i la configuració del monitor (caldrà saber la resolució i freqüència de refresc).
Per assegurar-nos que s'ha instal.lat correctament, podem executar l'odre "fglrxinfo". En la primera línia ens hauria d'aparèixer la paraula ATI, si surt alguna altra cosa hauríem de tornar a instal.lar el driver.
Per acabar, podeu executar el test anomenat "glxgears", abans d'instal.lar-lo en el meu cas em donava unes 400 imatges per segon i després es va disparar a més de 9000 imatges per segon.
Ara que també podeu provar de jugar al Tux Racer, o qualsevol altre joc OpenGL (Quake3, Doom3), haurien de funcionar correctament.
També instal.lar una mena de panell de control dins del menú de programes, que és senzill, però en qualsevol cas és un primer pas per tenir un suport per a la configuració de la tarjeta en Linux.
Sembla doncs, que ATI s'ha començat a prendre seriosament el desenvolupament dels seus drivers per Linux, i segur que encara milloraran més en el futur.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Soc Fedor.

dir@senderexpress.com