divendres, de març 5

Opera 10.5


Recentment s'ha publicat la versió 10.5 del navegador web Opera, un dels navegadors més ràpids i que fa més temps que acompleix amb tots els estàndards web. De fet, segons el test de compatibilitat amb els estàndards anomenat Acid test 3, Opera aconsegueix un 100%, igual que  Google Chrome, Firefox un 94% i Internet Explorer 8 només un 21%. En aquesta versió s'ha renovat la interfície, eliminant la barra de menús, cosa que augmenta la superfície de navegació. De fet, s'assembla força a Google Chrome. De totes maneres, podem recuperar la barra de menús si ho volem, tot i que després de provar-ho no ho trobo massa necessari.
També destaca la millora del rendiment del motor de javascript, fins a un màxim d'un 700%, cosa que fa que sigui un dels navegadors més ràpids executant aquest codi, i gairebé a l'altura del Google Chrome. Segons la review que en fa la pàgina Tomshardware, és el 2on millor navegador només per darrera de Chrome, i per sobre de Firefox, Safari i Internet Explorer.
Els únics inconvenients que hi trobo són que la darrera versió de moment només està disponible per a Windows, i que l'instal.lador no està traduït al Català. Si voleu provar una altra alternativa com a navegador web val la pena donar una oportunitat a Opera, que us podeu descarregar d'aquí.