dijous, de desembre 15

mesures de rendiment en GNU/Linux

En el cas de windows, es disposa d'una gran quantitat de programari per mesurar el rendiment del sistema, però en el cas de Linux, costa força més de trobar programari d'aquest tipus.
Però cercant per la xarxa, vaig acabar trobant aquest programa anomenat nbench, el qual podeu descarregar des d'aques enllaç.
Per tal d'instal.lar i executar aquest programa calen 2 passos:

- En primer lloc cal descomprimir amb la comanda:

$ tar -zxvf nbench-byte-2.2.2.tar.gz

- Després cal entrar en el directori creat:

$ cd nbench-byte-2.2.2.tar.gz

- I compilar al paquet amb la comanda :

$ make

- Un cop fet això, només falta executar el programa amb la comanda:

$ ./nbench

I el programa realitzarà una sèrie de càlculs, i al final ens donarà una sèrie d'índex, comparats amb un pentium a 90 MHz i després amb un AMD K6 a 233 MHz. He executat aquest programa en uns quants processadors, i aquí teniu uns quants resultats que he recollit per tal que pogueu comparar. Si voleu, podeu enviar-me els resultats i els aniré recopilant en una taula.



Val a dir que en el directori que es crea un fitxer anomenat Makefile, en el qual podeu modificar els flags usats per fer la compilació, i que en funció d'aquests pot variar. En qualsevol cas, podem veure que en aquest test concret, el rendiment que assoleixen els diferents processadors d'AMD és molt superior al de l'intel provat. Fins i tot el AMD més "baix": el Sempron 3100+ supera de llarg en rendiment al pentium4.
Això en part és lògic, perquè d'entrada aquest test no està optimitzat per a cap arquitectura en concret, i en aquestes condicions els processadors d'AMD solen ser força millors.