dimarts, de desembre 5

Més novetats maquinari i algunes qüestions

Aquesta tardor s'han produït algunes novetats en el món del maquinari que són, si més no, interessants.
En primer lloc, Intel va presentar la nova evolució de l'arquitectura Core, amb el seu Core 2 Quad, és a dir, quatre nuclis en un sol xip. Podeu llegir una anàlisi molt detallada seguint aquest enllaç.
Resumint, aquest nou processador d'Intel, ofereix un rendiment altíssim per a aplicacions que estan optimitzades per fer servir diversos nuclis, però en les aplicacions més habituals, que en gran part, no estan optimitzades per usar més d'un nucli, l'increment de rendiment és nul. Això sense tenir un consum energètic força alt (una cosa que cada cop cal tenir més en compte), i un preu astronòmic (al voltant de 1000€). Aquí en podeu veure una imatge:




Per tal de "contrarestar" els efectes d'aquest nou processador, AMD també ha presentat la seva nova plataforma Quad FX (l'enllaç conté un article molt complet d'avaluació de la plataforma), que està composada d'una placa amb dos sòcols per a dos processadors de doble nucli. Pel què fa al seu rendiment, és també molt elevat (en alguns casos inferior, i en d'altres superior al quàdruple nucli d'Intel), però amb un cost encara més elevat i un consum energètic que es dispara. Aquí podeu veure un dels processadors que forma aquesta plataforma:


Em fa l'efecte que, els fabricants de microprocessadors s'han begut l'enteniment: construeixen unes plataformes caríssimes amb uns consums molt elevats, i que en la majoria de tasques quotidianes no fan falta. No serà gaire estrany veure algun d'aquests equips amb 2 targes gràfiques de gamma alta, un parell de discs durs, i amb fonts d'alimentació que de ben segur arribaran al Kilowatt, amb uns preus que es poden arribar a acostar als 3000€ o superar-los.
Crec que caldria que els fabricants de processadors dediquessin més esforços a la creació de processadors de baix cost, i sobretot, baix consum amb un rendiment raonable més que aquests monstres de preu i consum. Qui és capaç de pagar per un sol processador tant com un ordinador sencer? Espero que aquests monstres tinguin unes vendes ben fluixes entre els usuaris domèstics, és totalment irracional.