diumenge, de desembre 15

SteamOS



S'ha publicat SteamOS, un nou sistema operatiu presentat per Valve, la companyia de programari que ha publicat títols com Half Life, Left 4 Dead, Portal.
SteamOS, és de fet, un sistema operatiu basat en Linux, concretament en Debian Wheezy (7.1), orientat a la utilització de la plataforma steam, i per tan, orientat als jocs.
Té uns requeriments de maquinari força alts (CPU de 64 bits, 4GB de RAM, disc dur de 500GB, i una gràfica nvidia), i es pot executar en mode "big picture", pensat per ésser vist a la televisió, o també en mode escriptori, si un ho desitja.
Del catàleg de jocs descarregables des de steam , i en general, encara no n'hi ha molts que siguin executables des de Linux, però aquest sistema operatiu, també permetrà en un futur, executar el joc en un equip windows, i visualitzar-ho en el televisor, que tindrà connectat un ordinador amb steamos, via streaming. En podeu llegir més detalls aquí.
Sembla que de moment no està disponible com una imatge iso , i que de fet, és un repositori afegit per Debian, tot i que aquesta imatge iso es pot crear seguint aquestes instruccions.
Ja veurem si aquest sistema operatiu acaba tenint èxit, però si més no, és una novetat força interessant: estaria bé deixar de dependre de Windows per poder jugar als darrers jocs de PC.

1 comentari:

Unknown ha dit...

papimasfret (L)