dilluns, de juliol 10

Monocular Celestron Upclose G2 10x25

Fa un temps que m'agraden tot tipus d'instruments òptics (telescopis, prismàtics, ...). Fa poc, vaig comprar un monocular. Un monocular, és, essencialment la meitat d'uns prismàtics, l'objectiu del qual és acostar la visió d'objectes llunyans per veure'ls amb més detall.
Un monocular té, una lent que fa d'objectiu, que serveix per captar la imatge, i una altra que fa d'ocular, per on es pot visualitzar aquesta imatge. A l'interior hi ha un conjunt de prismes perquè si no, la imatge es veuria invertida.
El model que em vaig comprar, concretament és del fabricant Celestron, i el model és Upclose G2 10x25. Això vol dir que la lent de l'objectiu té 25mm de diàmetre, i 10 augments (es veuen les coses 10 cops més aprop, o a una desena part de la distància real). Aquí el podeu veure:


La part de l'ocular és graduable girant-lo, per poder enfocar bé la imatge que es vulgui  visualitzar.
El principal avantatge d'aquest aparell és la portabilitat, perquè es pot dur a la butxaca sense cap problema. El preu també és força raonable (uns 20€).
Com a accessoris porta una bosseta de transport, un cordill per poder-lo portar més còmodament, i un tros de roba per netejar les lents.
Si bé la capacitat de captació de llum no és molt gran, degut a la mida limitada de la lent que fa d'objectiu, la qualitat d'imatge que ofereix durant el dia és força bona, tot i que s'ha de dir que es pot arribar apreciar una mica d'aberració esfèrica a les vores de la imatge.
És un producte que serveix per qualsevol us de dia, però no serveix per astronomia, o si més no, serveix de forma molt limitada.
Tot i així penso que té bona relació qualitat preu, i si us agraden aquesta mena d'aparells, no és una mala inversió.