diumenge, de novembre 20

Fibra Òptica!

Finalment, després de molts anys d'anar a velocitats mediocres  (ADSL 10 mbit/s baixada i 1mbit/s pujada), el meu operador d'accés a Internet (el de la taronja), em va oferir de canviar la meva antiga connexió per una cosa una mica més decent, al mateix preu, i que inclou línia fixa, mòbil amb 4GBytes de dades, i fibra òptica a una velocitat de 50mbps simètrics, i vaig acceptar.
Fa poc més d'una setmana, va venir un operador a casa, i després de tirar-s'hi aproximadament 3 hores, ja tinc fibra òptica a casa. 
Em va muntar un trasto que crec que fa la funció de router, que accepta l'entrada de fibra òptica, i té una sola sortida ethernet (ZTE ZXHN F601),


Aquest aparell està connectat a un router com el que ja tenia (un LiveBox actualitzat), que crec que ara només fa les funcions de switch i punt d'accés WIFI (801.11n).
Després de comprovar la connectivitat per cable de xarxa i WIFI, vaig procedir a fer un test de velocitat, i sorprenentment, a diferència de les connexions per ADSL, amb fibra òptica, la velocitat contractada coincideix amb la real. Aquí teniu el resultat obtingut amb la pàgina speedtest.net :


Es pot comprovar que arriben els 50mbps simèctrics amb escreix, i la latència és força més baixa que amb l'ADSL (només 6ms).
A l'hora de navegar no es nota massa, però a l'hora de descarregar fitxers la diferència amb l'ADSL (que com a màxim em sincronitzava a 7-8 mbps), és molt gran, entre 8 i 10 vegades més ràpid.

3 comentaris:

mai9 ha dit...

Si no ens dius el preu, oi.... ☺️

mai9 ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Jordi ha dit...

60 iva inclòs, amb telèfon fix amb trucades gratuïtes, mòbil amb trucades a mòbil gratuïtes, no sé quants minuts de mòbil a fix, 4GBytes de dades mòbils, i la fibra òptica 50MBps simètrics.
Segur que hi ha ofertes millors, però fa mandra canviar de companyia.