dissabte, de març 18

XCOM2

XCOM2, és un joc d'estratègia per torns, on el jugador controla i lidera la resistència al règim totalitari imposat pels alienígenes que controlen el nostre planeta.
XCOM2 passa anys després del primer XCOM, i on els alienígenes han guanyat el control del planeta, del poder polític, econòmic i militar. El jugador ha de teixir i expandir una xarxa de resistència, mentre fa missions de rescat de civils, captura d'enemics, assalt a naus/bases, entre d'altres coses.
A part de la diferència entre l'escenari del 1er i el 2on XCOM, en aquesta versió, la majoria de missions tenen un límit temporal, i de fet, el temps és el recurs més escàs i s'ha d'invertir sàviament si no volem perdre la batalla contra els aliens.
És un joc força difícil, fins i tot pels que ja hagin jugat a versions anteriors, com la del 2012, però al mateix temps és molt absorbent, i addictiu: costa deixar el joc i sempre vols avançar una mica més. De totes maneres no us feu il.lusions, al nivell veterà o superior, el joc no tindrà cap mena de compassió envers vosaltres, i serà refotudament difícil: sovint moltes missions acabaran fatal, i amb la majoria de soldats morts o malferits.
Pel què fa al gràfic estan força aconseguits, tot i que personalment, opino que per jugar a nivell alt de detall es necessita com a mínim un i5, 8GB de RAM, i una GPU de darrera generació. Si teniu un processador menys potent, o una GPU de fa més de 2 o 3 anys, segurament haureu de rebaixar el nivell de detall al mig, o baix.  En resum, té uns requeriments de maquinari molt alts, i abans de comprar-lo caldria que us asseguréssiu que el vostre ordinador els acompleix.
Tot i així, opino que és un dels millors jocs d'estratègia per torns que existeix, i si el compreu teniu moltes hores de joc assegurades. 
Vegeu una review força curiosa/irònica del joc: