diumenge, de juliol 10

Afegir més repositoris de programari a Fedora Core 4.

Inicialment Fedora 4 ja disposa d'una sèrie de llocs preconfigurats per tal de baixar programari i instal.lar-lo amb l'eina yum. De fet, en la versió 4, s'ha inclòs per defecte força més programari directament gestionable amb yum en el repositori anomenat "extres". Ara és possible d'instal.lar més paquets que en les versions anteriors. De totes maneres, encara podem accedir a més programari amb l'eina yum si afegim alguns repositoris més. De fet, aquests altres repositoris són gestionables per altres eines com apt (de fet abans es feia així), però resulta més còmode tenir tota la gestió de paquets amb una sola eina abans que amb dues de separades. Hi ha dos respositoris de paquets rpm's específicament pensats per Fedora, que resulten especialment interessants, per la quantitat de programari que inclouen i la seva facilitat de configuració. Aquests dos llocs són Freshrpms i el repositori Livna.

- Per tal d'instal.lar el repositori de freshrpms, primer ens baixem el paquet de configuració disponible en aquest enllaç, i després executem la comanda:

# rpm -Uvh freshrpms-release-1.1-1.fc.noarch.rpm


- Per instal.lar el repositori de Livna, procedirem de forma semblant. En primer lloc descarreguem el paquet de configuració des d'aquest enllaç, i després executem la comanda:

# rpm -Uvh livna-release-4-0.lvn.2.4.noarch.rpm

I ja està! Ara podrem disposar de més quantitat de paquets i programari de la que havíem tingut fins ara, i yum accedirà a aquests paquets de forma totalment transparent sense que ens haguem de preocupar de cap altre factor.

2 comentaris:

Roberto Iza Valdés ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.