dimarts, de juliol 5

Debian té problemes

Quan Debian va presentar la darrera versió 3.1 anomenada "Sarge" després de gairebé 3 anys de l'anterior versió declarada com a estable "Woody", ja van començar a sorgir problemes de seguretat. D'entrada, les actualitzacions de seguretat no funcionaven, el què es va arreclar ben aviat amb la republicació de totes les imatges.
Però els problemes per Debian no s'acaben aquí: sembla que degut a la manca de personal dedicat al manteniment d'aquesta distribució, les actualitzacions de seguretat han trigat més temps a arribar que en les altres distribucions més populars.
Una de les alternatives que es proposen, és incrementar el nombre de persones dedicades a la seguretat d'aquesta distribució, o donar més autoritat als desenvolupadors, per accelerar el ritme de publicació d'actualitzacions de seguretat.
Debian, probablement té problemes, perquè és una distribució "massa grossa" : massa paquets, i massa arquitectures, i tot això és una conseqüència d'aquest fet. Sembla que en un futur immediat es restringiran les arquitectures suportades, per evitar que passin tres anys abans no es declari estable la propera versió (anomenada Etch).