dijous, de juliol 28

Windows Vista

Aquest serà el nom que rebrà la propera versió de Windows. Curiós que hagin acabat fent servir una paraula com vista, que pertany al Català, i té el significat que tots entenem. Suposo que deu ser per fer èmfasi que serà una versió que retocarà de forma important l'aspecte visual, i de fet és així. Portarà un tema nou per defecte, i una gran quantitat d'efectes visuals (sobretot transparències).
L'objectiu de Microsoft amb aquest sistema operatiu serà el d'aconseguir una plataforma més segura amb menys necessitat de reiniciar l'ordinador, més protegit contra els virus i l'spyware.
També incorpora com a novetat important la inclusió d'internet explorer 7, que en teoria hauria de ser més segur i afegir la navegació per pestanyes com en el cas de Firefox. També incorpora lector d'RSS, i eines antiphishing (tècnica que consisteix en "pescar" les dades confidencials dels usuaris mitjançant correus il.legítims).
També inclourà suport per a plataformes PC de 64 bits (Athlon64 i pentium4 amb emt64). Si voleu llegir més informació sobre el tema, ho podeu fer en aquest enllaç.
Ahir ja es va publicar la primera beta d'aquest sistema operatiu, que s'espera que surti a la venda a finals del 2006. Veurem si acompleix tot això que promet, de forma que tots els usuaris de windows puguin tenir un sistema operatiu més segur. De totes maneres, segur que al cap de 4 dies trobaran uns quants forats de seguretat crítics, i que requerirà molta més màquina que XP. De fet hi havia rumors que els requeriments serien semblants a una cpu d'1 GHz o més, 512MB de RAM, uns 10 GBytes d'espai de disc sense instal.lar res més, i una tarja gràfica amba acceleració DirectX9 amb 128MB de memòria gràfica.
Ja anirem veient.