Bé, comencem amb el primer post una mica "sèriu". Aquest fa referència a Ubuntu
Ubuntu, és una distribució de linux, la qual està basada en Debian, utilitza l’escriptori gnome per defecte, i amb un sol CD es té un sistema prou complet per les tasques d'escriptori més habituals (ofimàtica, navegar per internet, missatgeria instantània, ...).
Doncs bé, volia instal.lar aquesta distribució en el 2on dels PC's que tinc (Un Athlon 1.4 GHz, 512MB de RAM, disc de 40GB IDE, una Radeon 9200 amb 256MB AGP, i una Sound Blaster Live). Com podeu veure un maquinari força estàndard, i que tot i que no és de darrera generació, el qual hauria de ser més que suficient per aquest sistema operatiu.
Bé, la qüestió és que fa temps havia instal.lat una Debian, que havia actualitzat a Sarge, i m'havia quedat tot en Anglès, i vaig voler veure si amb Ubuntu tenia més sort.
El procés d'instal.lació va ésser relativament fàcil, només una mica liat el tema d'eliminar les particions existents i crear-les de nou, però ho vaig resoldre sense massa dificultat.
En acabada la instal.lació, vaig reiniciar i cap problema, ja tenia instal.lada Ubuntu al segon PC.
Em vaig fixar per això, que els programes que portava integrats eren força "antics", així que vaig intentar una actualització a la versió més recent, que es diu “Hoary” (encara no oficial).
La forma d'actualizar Ubuntu en teoria és la mateixa que Debian, doncs tots dos usen l'eina APT, per tant ja sabia com ho havia de fer.
En acabada la baixada de paquets, ja van començar els problemes, em van començar a sortir errors de dependències no resoltes. Bé, vaig pensar, ja m'ho miraré amb més calma un altre dia.
La sorpresa, va ser que en reiniciar, el PC no volia arrencar el windows que hi tinc posat. Vaig intentar arrencar amb un CD de Win98 i fer el "fdisk /mbr" i res, vaig eliminar les particions de linux amb un cd de mandrake, reiniciar i res.
Al final amb un cd d'instal.lació de mandrake vaig borrar totes les particions i vaig haver de començar des de zero.
Vaig fer les particions per Win XP, i posteriorment vaig instal.lar Fedora Core 3 sense cap problema i a la primera.
Per tan, vigileu si voleu instal.lar ubuntu, feu si de cas una còpia de seguretat de les dades que ja tingueu, o us pot passar quelcom semblant al què em va passar a mi. Per sort, el PC només el tinc per fer proves i no hi tinc res important....
Ara que potser hi ha algú que pugui arribar a saber perquè va passar això...
3 comentaris:
A mi em va passar el mateix, xo com soc nou en el mon del linux, vaig pensar que m'havia equivocat en algun pas, xo ja veig que no soc l'unic.
Per sort tenia copies de seguretat de tot. La feina va ser meva per tornar a que funciones el windows fdisk /mbr no feia res..
Al final em van diexar el fedora i ara tinc el fedora i el windows.
Hola estimats amics i amigues.
Porto molt de temps instalant ubuntus i tinc amics NOLINUXEROS que l'han probat, inclus la meva germana de 13 any ho ha fet.
Estic segur que hi ha perfils semblants que la caguen al mateix lloc.
No pot ser que la solucio sigui formatar el disc. No almenys d'algu que li agrada la informatica.
Be només voolia dir que no feu alarmisme social degut a un problema personal vostre. La ubuntu funciona i ho fa bé en el 99% dels casos.
Adeu 1%
pachu
Hola:
No em puc creure lo que llegeixo.
Tothom i vull dir TOTHOM que ha probat ubuntu s'ha quedat amb ella (velocitat,estabilitat,detecció de hardware,rendiment...) fins i tot la gent que mai no han tocat un linux es queden completament al·lucinats amb el rendiment que dóna ubuntu respecte a qualsevol altre distribuició (sobretot fedora i/o mandriva i ni parlar de W|NDOUS).
Realment crec que una persona que sap d'informàtica i ha utilitzat linux es capaç de veure que Ubuntu es actualment una de les millors distribucions.
Com han comentat en el comentari anterior no creeu una alarma solament perque volsaltres no heu sigut capaços de fer-ho funcionar.
Publica un comentari a l'entrada