divendres, de febrer 11

Doom 3

Avui, per variar, i aprofitant que s'acosta el cap de setmana, canviarem una mica la temàtica dels posts per parlar d'un joc (de PC, que no tinc cap consola).
Es tracta d'un joc anomenat Doom 3. Com podeu imaginar-vos, és la tercera part d'un joc anomenat Doom. Doom (l'original), va sortir cap a l'any 93, quan jo tot just tenia un PC amb un 486DX a 33 MHz i 4MB de RAM, i una tarja gràfica amb 1 sol MByte. Tot i que no era la configuració més òptima per jugar-hi (em faltava memòria RAM), me'n vaig fer tips de jugar-hi. Rercordo que fins i tot de vegades quedava amb algun amic per fer partides conjuntes utilitzant un cable sèrie (això de la xarxa aleshores era tot un luxe!). El joc consisteix bàsicament en anar matant tot el què es mogui, i recordo que en la seva època va provocar certa pol.lèmica pel seu "realisme", els seus escenaris amb símbols una mica "satànics", i un grau molt elevat de violència.
Posteriorment va sortir la segona part, utilitzant el mateix motor gràfic, però llavors ja havia ampliat el PC i disposava d'un Intel 486DX4 a 100 MHz amb 8MB de RAM, i s'hi podia jugar molt millor. De totes maneres, esencialment era més del mateix, amb gairebé cap arma nova i un parell o 3 d'enemics més. Aquí en podeu veure una imatge:




Bé, doncs l'any passat va sortir la tercera part d'aquest joc. Evidentment els motors gràfics dels jocs han evolucionat moltíssim i ara és impensable jugar a qualsevol joc de PC sense una tarja gràfica amb acceleració 3D molt potent. La veritat és que vaig esperar amb molta espectació aquesta tercera part del joc. Si bé em va agradar força, vaig trobar que era força diferent dels seus predecessors. En la primera i la segona part, hi havia lluites molt intenses, amb gran quantitat d'enemics simultàniament a la pantalla, en canvi en aquesta tercera part, com a molt et trobaves un parell o 3 d'enemics simultàniament (possiblement per limitacions del motor gràfic). La tercera part, més aviat, es reduïa a caminar per passadissos foscos, ambients angoixants, industrials, metàl.lics, no gaire "acollidors", i de tant en tant trobar-te un parell o tres d'enemics que apareixen del no res (molt sovint del teu radera). Pot ser al final es fa una mica pesat, però tot i així és tota una experiència.
Jo recomanaria que tothom que acompleixi els requeriments mínims (un p4 1.5 o athlon xp1500+, 256MB de RAM, i una tarja gràfica Geforce3, Radeon 8500 o superior), que es baixi la versió de demostració (disponible a www.doom3.com), i que experimenti aquest joc personalment.

Per fer-vos una idea, vegeu una captura de pantalla del joc:





Fa una mica de por oi? Doncs baixeu-vos la demo, la instal.leu i hi jugeu de nit amb tots els llums tancats, us endureu més d'un ensurt i més de dos :)

1 comentari:

Anònim ha dit...

oooooooooooola jooordiii, a k nu sas ki sok?¿¿?jajajajaja no e ntes res po ia portes 93 visites!!!!!!!!!!xDD moltes felixitats