dijous, de febrer 17

Firefox...

Llegeixo a www.osnews.com que Firefox 1.0 ha enregistrat més de 25 milions de descàrregues de la seva pàgina oficial des de la seva aparició. Tenint en compte que això ha passat en uns 100 dies, això significa unes 250000 descàrregues diàries de mitjana!.
Jo ja vaig començar a usar Firefox en la seva versió 0.8, i des d’aleshores el tinc com a navegador per defecte, tant en Linux, com en Windows. La veritat és que és un navegador prou ràpid i compatible, i que a diferència d’Internet Explorer és força segur. De fet, darrerament quan haig de fer alguna de les típiques "reinstal·lacions" de windows que tots els usuaris una mica més "entesos" hem de fer a familiars, i amics, poso Firefox amb tots els plugins habituals (flash, shockwave, java...) , i el configuro com a navegador per defecte. A més esborro els accessos directes a IE de l’escriptori i de la barra d’inici ràpid de windows i explico al propietari del PC que NO faci servir l'internet explorer i que així s’evitarà molts problemes.
La gent que només sap fer anar l’office i poca cosa més, no té ni idea de descarregar les actualitzacions automàtiques, ni que hi hagi alternatives a l' IE. Aquesta gent, acaba normalment amb el PC ple de virus i/o spyware després de no necessàriament moltes connexions a Internet amb el navegador de microsoft.
Tan sols esperar que Firefox no mori de "l’èxit"; és evident que com més popular és un programa, més virus/cucs/spyware s’inventen per aprofitar-se de les seves vulnerabilitats. En tot cas, és el primer cop des de fa molts anys que baixa el % d’ús d’Internet Explorer, i a mi, que ja vaig començar amb el Netscape 1.0, no puc negar que em produeix certa satisfacció :) .