dijous, de febrer 24

misteris informàtics

Avui a la feina m'he trobat un PC que es quedava penjat de cop i volta, i de forma aleatòria. Però no amb pantalles blaves ni coses d'aquestes estranyes, si no simplement es "congelava". La primera cosa que he pensat és que podia ser la font d'alimentació que no acabés de funcionar del tot bé. L'he canviada, i resulta que la font d'alimentació nova no funcionava :(.
Després se m'ha acudit que també podria ser la memòria. He canviat el mòdul de memòria per un altre de nou i feia el mateix. Després he provat de canviar el mòdul de memòria de sòcol: estava al més proper del processador, i l'he posat al que està més lluny, i... ha funcionat amb el mòdul nou!
Aleshores he pensat que no fos la placa base, i he tornat a posar el mòdul vell, però ara en aquest darrer sòcol, i si, també ha funcionat. Suposo que la placa base està mig futuda, i un sòcol de memòria no acaba de funcionar del tot bé.
Per acabar de comprovar aquest fet, he tornat a posar el mòdul vell al primer sòcol, més proper a la CPU, i tan sols engegar ja s'ha penjat. No m'havia trobat fins ara amb aquest tipus de problema, normalment és més possible que falli la placa base o la memòria. Per deixar arrelcat el PC, he posat el mòdul de memòria al tercer sòcol i ara funciona perfectament.
Un altre misteri que em porta de corcoll, és que el Fedora Core 3 que tinc instal.lat a casa, ha deixat de detectar i muntar automàticament els discs USB. Intentaré fer experiments copiant el fitxer /etc/fstab d'una altra instal.lació de Fedora on l'USB funcioni a veure què tal... ja veurem. Si algú té idea de com resoldre això, siusplau! que deixi un comentari!