dimarts, de febrer 22

PuTTY i PSCP

De vegades resulta interessant de poder controlar un ordinador a distància. Un cas que es sol donar és el de controlar un PC que funciona amb Linux (qualsevol distribució), i l’ordinador des del qual el volem controlar funciona amb Windows. Doncs bé, per tal de realitzar aquesta tasca, existeix un programa que permet fer sessions remotes. Aquest programa es diu PuTTY, és un programa molt senzill que podeu baixar del següent enllaç .
Per tal de fer funcionar aquest programa, és necessari que la màquina amb Linux tingui instal·lat el servei sshd i el PC des del qual hi volem accedir estigui a la mateixa xarxa. De fet, també és possible accedir a un PC a través d’Internet, però en aquest cas, si està connectat a un router, aquest ha de tenir el port 22 accessible (obert).
Aquesta forma de comunicació és força segura, doncs utilitza el protocol SSH, que encripta les dades.
Quan executem PuTTY, només cal escriure la direcció ip del PC al qual ens volem connectar, i se'ns presentarà el login habitual. Escrivim el nom d’usuari i la contrasenya i ja podem treballar com faríem des d’una consola de text normal. L’avantatge és que la finestra de PuTTY, es pot redimensionar i pot arribar a tenir moltes files i columnes, limitat només per la resolució de la pantalla des de la qual llancem el client.
Val a dir, que en la mateixa pàgina, hi ha un programa anomenat PSCP, que serveix per transferir fitxers cap o desde la màquina remota, fent la transmissió de la informació de forma encriptada. Podeu baixar aquest programa en aquest enllaç